гр.Варна, ул. „Кап. Райчо Николов“ № 103, ет.1

НЧ Искра 1924

Дейности
дейности

Една от основните дейности на Народно читалище „Искра-1924“ е библиотечната. Библиотеката разполага с богат книжен фонд, в които се включва както художествена, така и научна литература. Днес фондът на библиотеката се дигитализира и една от целите на ръководството на читалището е тя да се превърне в съвременен обществено-информационен център, в който да бъдат изготвяни библиографски справки по различни теми, да бъдат обслужвани голям брой читатели с актуална литература, задоволяваща техните търсения и потребности.

Работата на художествено-творческите колективи е насочена към запазване и развитие на традиционните ценности на българския народ, но и към създаване на нови традиции, породени от нуждите на местните общности. Читалището развива богата дейност чрез своите клубове и школи.

Всички, които искат да се насладят на магията на музиката могат да го направят в Школата по музика и пиано „ Art-music“.

За по-задълбочено изучаващите музика работи и Школата по елементарна теория на музиката. Любителите на изобразителното изкуство могат да творят в Школата по изобразително и приложно изкуство „Цветна приказка“.

Класически и модерни танци могат да се изучават в Танцовата школа „Стил денс 7“ и Школата по класически и модерен балет „Флашданс“.

Истинска наслада доставя и изучаването на народни танци в Школата по народни танци за деца и възрастни „Изгрев“. Атракция е и Школата по стречинг тренировки и въздушна акробатика „Марина“. За любителите на шахмата работи и нашата Клуб-школа.

Поезията и литературата са неизменни спътници в Литературен клуб „Искра“, инициатор на творчески срещи за всички, които обичат да четат и творят. Пазител на изконните български традиции и ценности е и Клуб „Огнище“, който съхранява и популяризира сред местната общност празничните обичаи и нрави на българина. За обичащите пътешествията и екскурзиите винаги готов е Клуб „Пътешественик“.

Творческите ни състави са носители на множество престижни национални и международни награди.

На разположение на всички посетители, читатели и потребители на Народно читалище „Искра-1924“ е нашият екип, който всеки ден от 9.00 до 18.00 ч любезно посреща желаещите да ползват която и да е от разнообразните читалищни услуги и дейности. Прочетете повече
Прочетете последните новини публикувани във нашият сайт и  бъдете в крак с най-актуалната информация. Прочетете повечe